Belgische toparchitecten: Vens Vanbelle

06/11/2017
Maarten Vanbelle en Dries Vens, van het architectenatelier Vens Vanbelle, verbouwden dit hoekhuis in Gent. Het was een ruïne, maar de architecten maakten er iets wonderbaarlijks van.

Architectuurkenner Dag leidt je rond in het ontwerp van Vens Vanbelle

De architecten kozen ervoor om een boomstam van 12 meter lang midden in de woning te plaatsen. Met deze eik scheppen ze een droomwereld. Het lijkt of de bewoner woont in een boomhut.

De boom is door een klein gaatje in de nok van het dak naar beneden gebracht tot in de kelder. De bewoner betaalde voor de boom zelf amper 350 euro. Met de transport- en kraankosten erbij heeft het volledige plaatje ongeveer 1500 euro gekost. Dat is goedkoper dan een gemiddelde staal- of metaalconstructie.

De boomstam dient als steunpilaar voor het hele huis. Alle vloerplaten steunen op diezelfde boom.

Wie zijn Vens Vanbelle?

Dries Vens en Maarten Vanbelle behaalden beiden hun master diploma architectuur aan Sint-Lucas Gent in 2004. In 2006 richtten ze Atelier Vens Vanbelle op. Sindsdien legden de architecten een zeer intensief parcours af met meer dan honderd projecten: nieuwbouw, verbouwingen en herbestemmingen waarvoor ze verschillende malen onderscheiden werden.

Rol van bvba De Ridder?

Onze firma werd door deze toparchitecten ingeschakeld om de volledige elektriciteitsvoorzieningen en verlichting te plaatsen. Een project waar we oprecht trots op zijn en waar we heel graag aan hebben meegewerkt. De verlichting werd gekozen in functie van de ruimtes ontworpen door Vens en Vanbelle.

Bron en origineel artikel: wonen-tv een.be

;